vrijdag 8 juni 2007

Rustig weekje

Eindelijk weer een berichtje.. Ik had er afgelopen week geen tijd voor (misschien ook wel geen zin).

Deze hele week heb ik eigenlijk niet getraind, vanwege tijdgebrek en om wat te rusten. De enige training was afgelopen zondag, bij de Kale Duinen.

's Morgens vroeg er met mijn vader heengereden, mooi zo'n lange zondagochtendtraining.
We hadden maar een kaart, maar dat bleek achteraf geen probleem. Eerst natuurlijk warming-up gedaan, waarbij degene met de kaart voorop liep, en de ander volgde. Als de voorste dan stopte, moest de volger aanwijzen op de kaart waar we waren. In het begin best lastig, maar aan het einde van de warming-up ging het best goed.

Daarna hadden we besloten om een soort memory oefening te doen. De een tekent een post in, en dan krijgt de ander 20 seconden de tijd om zijn route te bepalen. Daarna gaat de kaart weer naar de postintekenaar, en begint degene zonder kaart te lopen. Als hij denkt op de postplaats te zijn, blijft hij stil staan en worden de rollen omgedraaid. Natuurlijk mag hij tussendoor altijd de kaart vragen en nog eens 20 seconden kijken, maar dat kost wel strafpunten. Degene met de minste seconden aan het eind wint.

Hier had ik heel veel aan, had nooit verwacht zoveel te onthouden in 20 seconden, en ook nog op zo'n relatief moeilijke kaart. De meest voorkomende fout was trouwens wel vergeten de postplaats precies te onthouden. Hierdoor kwam het "hier ergens in de buurt"-syndroom wel vaak voor...

Zo zijn we een tijdje rondgelopen, overal een beetje langs, en uiteindelijk weer terug naar de auto na 1u45'


Deel van de kaart

Geen opmerkingen: